miercuri, 9 martie 2016

Despre storcatorul Rohnson R 425

Pentru mult timp producatorul de electrocasnice Rohnson avea vanzari foarte mari la doua tipuri de storcatoare cu melc, deoarece ofereau un raport pret/calitate foarte buna. Momentan pe segmentul celor cu centrifugare are 2 modele: R 425 si R 424.
Modelul prezentat in ceea ce urmeaza are cel mai puternic motor, de 1000W, dar interesant este faptul ca de multe ori poate fi achizitionat la un pret mai mic fata de cel de 800W.
Si cum v-am obisnuit, incep cu partile mai putin bune, deci sa vedem ce ar putea fi inbunatatit la Rohnson R 425?





VEZI  AICI ALTE OPINII DE LA ALTI POSESORI AL ACESTUI STORCATOR 

Desi se specifica ca carcasa este din inox, are doar un invelis din inox pe ea, ceea ce ii ofera o eleganta in plus, insa ca si constructie totala, putea sa fie mai bine. Evident trebuie sa ne uitam si la pret, caci ieftin, si foarte bun nu prea gasesti :) . Totodata zgomotul la stoarcerea radacinoaselor este destul de mare, insa la un motor de 1000W e ceva normal.
Pe cateva site-uri acest model are garantie de 2 ani (cel standard la electrocasnice), insa modelul de 800W are 3 ani garnatie. Oare de ce?

Si cateva lucruri pozitive la Rohnson R 425 :
- gura de alimentare este destul de mare, undeva pe la 7-8 cm doar fructele mari trebuie taiati in doua
- motorul este destul de puternic pentru a face fata radacinoaselor, deci nu o sa aveti probleme legate de acest aspect
- cele doua trepte de viteze sunt binevenite, caci la asa putere fructele moi nu trebuie stoarse la viteza asa de mare. Recomand prima treapta pentru fructele mai moi, si treapta a doua pentru radacinoasele tari. Daca rezultatele nu sunt cele dorite, puteti incerca si alte variante.
- colectorul pulpei este incorporat in storcator, deci fara mizerie in plus in bucatarie
- recipientul pentru suc "se lipeste" foarte bine de baza, nu vorbim de picurari pe masa. Insa ca si volum, putea fi mai mare.

Asamblarea si dezasamblarea se face destul de usor, si desi am gasit multe pareri pozitive legate de usurinta de spalare a componentelor, sita unui storcator centrifugal de obicei se spala destul de greu. Totodata recomand spalarea cu mana si nu cu masina de spalat vase, caci se obtin rezultate mai bune in acest caz.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu